TACTICAL LASER TAG

 

În prezent laser tag este folosit nu numai ca joc pentru publicul larg, ci și de multe din armatele din lume pentru antrenament cu scop principal în comunicarea și coordonarea pe teren cât și aplicabilitatea diverselor strategii de luptă. In special varianta de joc în aer liber (outdoor) este folosită pentru antrenamente militare, datorită posibilitații mai mari de extindere a trupelor si posibilitatea de a duce lupta într-un mediu asemănător celui real, în timp ce varianta de echipament pentru jocul în interior (indoor) este folosită în special în scop comercial, preponderent in spații create pentru a simula o luptă SF.
Deși numele include cuvântul „laser”, adevăratele lasere nu sunt folosite decât poate ca sistem de ochire. Pentru aproape toate sistemele de laser tag transmisia semnalului se face prin raze infrafoșii, similar cu cele folosite de telecomenzile folosite pentru controlul televizoare. Termenul de laser (sau uneori lazer) este folosit pentru marketing având un mai mare impact asupra posibilor clienți.
Laser tag este similar cu paintball sau airsoft, principala diferență fiind că echipamentul este în general mai comod și jocul este complet inofensiv, comparativ cu cele două în care impactul bilei poate produce vânătăi sau chiar răni dacă nu se folosește echipamentul corespunzător și se trage de la distanță mică.
Spre deosebire de alte sporturi care imită lupta cu arme acest joc nu produce niciun efect fizic asupra jucătorilor și poate fi experimentat atât de persoane foarte tinere cât și de cei mai în vârstă.

ghost_cod_icon_by_slamiticon-d5zskny

La sfârșitul anilor 1970, Armata Statelor Unite a lansat o cerere pentru un echipament care să revoluționze metodele clasice de antrenament. Astfel s-a creat MILES (Multiple Integrated Laser Engagement System) ce funcționează cu raze infraroșii în locul muniției reale, percepute de senzorii receptorului localizat pe echipamentul presupusului adversar. Acesta a fost prototipul care a permis preluarea conceptului și crearea în industria de entertainment a jocului laser tag.

 

Aici , la Tactical City va stau la dispozitie unele dintre cele mai noi si performante modele de laser tag care exista la aceasta ora. O gama foarte versatila cu multiple setari , aceste arme pot fi folosite atat de  catre militari pentru antrenament cat si de catre civili ca modalitate inedita de divertisment sau sport.

LASER TAG-urile noastre sunt foarte precise putand lovi tinta (receptorii) precis de  la peste 300 metri . In momentul in care senzorii pozitionati pe capul jucatorului receptioneaza o lovitura primita de la adversar acestia trimit un semnal armei care se blocheaza si transmite un semnal sonor posesorului prin care il anunta ca a fost lovit. In paralel, senzorii transmit o vibratie in locul loviturii, se aprind intermittent si simuleaza un semnal sonor identic cu un aparat medical EKG cand pacientul isi pierde viata.

Setarile armelor pot fi multiple in functie de complexitatea scenariilor stabilite, acestea putand simula un usor recul, munitie limitata, supraincalzirea tevii, timp de reincarcare, lovitura in arma, tipul de tragere (single, burst, auto) , amortizor, puterea de ricoseu.

Scenariile folosite se stabilesc la baza si pot varia in complexitate in functie de experienta  si numarul participantilor.