Ce este Tactical Laser Tag?

Ati auzit adeseori vorbindu-se despre distractia copiilor in centrele care le sunt destinate si unde se joaca cu pistoalele cu laser, organizeaza mici petreceri, zile onomastice….etc..

Ei bine, Tactical Laser Tag e varianta pentru adulti, pentru militari sau pentru antrenamentul fortelor speciale. Desi aceste echipamente pot fi folosite teoretic atat de catre tineri de peste 10 ani cat si de batrani, diferentele intre cele doua tipuri e data de performantele net superioare ale celor din urma cat si de forma, scenarii, context si multi alti factori. Sa vedem care ar fi diferentele majore:

AK12-LT_lasertag-gun

In primul rand e forma. Pustile noastre arata ca o arma reala (dar mai usoare), au o mare precizie, distanta de angajament e de peste 300 metri, senzorii sunt extrem de sensibili,  raza penetreaza sticla , creaza ricose-uri, pot simula blocaje, lipsa munitiei sau supraincalzirea tevii. Munitia poate fi setata de la inceput, la fel si numarul de incarcatoare, se poate simula timpul de schimbare al incarcatorului (arma emite si sunetele caracteristice schimbarii acestuia), poate simula diferite sunete de arma , inclusiv arme cu amortizor, iar in momentul in care posesorul armei este lovit, aceasta inceteaza sa functioneze. De asemenea reculul este usor simulat si poate fi setat la inceputul actiunii prin laptop.

Jucatorul poarta o bandana cu receptori care comunica prin bluetooth cu arma. Bandana certifica apartenenta la echipa printr-un mesaj audio la inceputul misiunii ,iar in momentul in care posesorul este lovit , arma emite un sunet caracteristic iar senzorii de pe cap vibreaza si se aprind intermitent pentru cateva secunde marcand locul si gravitatea impuscaturii. Daca impuscatura e considerata fatala, apare un alt sunet caracteristic si arma se blocheaza automat. Jucatorul se deplaseaza in zona de siguranta unde arbitrul ,in functie de scenariu, reincarca arma si trimite jucatorul inapoi in zona de lupta.

O alta mare diferenta e dificultatea scenariilor si zonele in care se desfasoara actiunea. Daca in cazul copiilor de sub 10 ani vorbim de un labirint cu luminite si zone frumos colorate, aici situatia se schimba. Asa cum am precizat si in prezentarea bazei, locul de desfasurare al actiunii difera substantial si in cazul nostru se simuleaza o zona de lupta asemanatoare cu situatiile reale, cu multiple dificultati , cu factori de stres si distragere, cu sunete sau efecte pirotehnice, cu distante mult mai mari si treceri de la intuneric la lumina, de la interior la exterior, cu nisip, cu vegetatie sau beton, cu capcane diverse dar fara a pune in pericol integritatea jucatorilor.

Efortul depus este mediu ca intensitate , se pune accent pe strategie si tactica, pe echipa si nu pe indivizi iar scenariile pot fi multiple.

Tactical Laser Tag este o excelenta alternativa la airsoft sau paintball si dispare riscul ranirilor sau al nemuritorilor. De asemenea ,sunt foarte bune variante pentru antrenament sau concursuri de tip militar. Vom reveni cu precizari pe aceasta tema..

TACTICAL CITY – FARA COMPROMISURI

1511557243_lasertag-825

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s